Diskusprolaps

Om diskusprolabs - her finder du informationer på diskusprolabs , se diskusprolabs operation priser og info i menuen

 

Diskusprolaps
Diskusprolaps, eller diskusprotrusion som det også kaldes, er en højt forekommende lidelse i Danmark. Mellem ryghvirvlerne sidder nogle bruskplader, også kaldet discus, som er en slags støddæmper, og er med til at gøre ryggen fleksibel. Inde i bruskpladerne er en blød masse, så når en discus revner, vil denne masse trænge ud, og måske trygge på rygmarven og nerver, og derved vil man opleve store smerter. Man kan både få en diskusprolaps i lænden, en diskusprolaps i ryggen og en diskusprolaps i nakken. En diskusprolaps symptomer er blandt andet bensmerter, benene sover, dropfod(lammelse) etc. Noget af det værste ved den lidelse er at det kan ramme alle, og man kan ikke rigtig lave noget diskusprolaps forebyggelse, udover selvfølgelig at holde sig nogenlunde sund og veltrænet.

Afhængigt af omfanget omkring diskusprolapsen,  så har man nogle forskellige udrednings muligheder. Nogle skal have en diskusprolaps operation, andre diskusprolaps øvelser og træning. Efter operationen, som kan laves endoskopisk(kikkertoperation), skal patienten selvfølgelig have diskusprolaps genoptræning. Man kan dog også få diskusprolaps alternativ behandling. Flere afprøver akupunktur mod diskusprolaps. Dette gør de måske fordi de ikke er berettiget en operation eller lignende. Nogle diskusprolapser kræver akut operation. Dette kan fx være, hvis man ikke længere en styre en vandladning eller man oplever lammelser.

For at kunne lave en diskusprolaps diagnose, er det nogle gange nødvendigt at lave en diskusprolaps mr-scanning. Dette er især nødvendigt for at finde ud af, hvor den præcis sidder, så man kan få den rigtig behandling. Diskusprolaps nakke kræver fx diskusprolaps i nakke øvelser eller diskusprolaps i nakke operation, ja generel diskusprolaps i nakke behandling og genoptræning. Hvor diskusprolaps lænd kræver diskusprolaps lænden øvelser – behandlingen er altså meget forskellig. Man kan også være uheldig at få en diskusprolaps midt i ryggen, og dette kræver selvfølgelig diskusprolaps i ryggen øvelser. Det er rigtig vigtig at finde den rigtige behandling, så man ikke gør skaden værre.

Nogle diskusprolapser forårsager nerveskader, da det er en diskusprolaps med rodpåvirkning – det vil sige, at der klemmes på nerverødderne, hvilket kan give meget store smerter ned i benene. En sådan diskusprolaps kan være med til at give kolde fødder og kramper i benene, hvilket kan være yderst ubehageligt. Man har tidligere ment at man kunne bruge dermatomer til at hjælpe med diskusprolapser, fx indenfor fysioterapi, zoneterapi og kiropraktik, men man er meget uenig i dag om dette er en realitet. Det kan også stadig være det rigtige valg for nogle.

Sammenlign priser på behandling for diskusprolaps
Se oversigt over priser og sammenlign - se liste over klinikker og privathospitaler

info om diskusprolaps :

diskusprolaps antibiotika - diskusprolaps arvæv - diskusprolaps behandling med antibiotika - diskusprolaps betændelse - diskusprolaps blokade - diskusprolaps differentialdiagnose - diskusprolaps efter operation - diskusprolaps efter piskesmæld - diskusprolaps efter fødsel - diskusprolaps føleforstyrrelser - diskusprolaps haleben - diskusprolaps i benet - diskusprolaps kiropraktor


diskusprolaps kæbe - diskusprolaps mellem skulderbladene - diskusprolaps nervesmerter - diskusprolaps nederst i lænden - diskusprolaps operation - diskusprolaps rygøvelser - diskusprolaps røntgen - diskusprolaps smerter i ben - diskusprolaps symptomer lænd - diskusprolaps ultralyd - diskusprolaps ved halebenet


diskusprolaps akupunktur

diskusprolaps fysioterapi

diskusprolaps og zoneterapi