Brystrekonstruktion

Om brystrekonstruktion - her finder du informationer på brystrekonstruktion , se brystrekonstruktion priser og info i menuen
 

Brystrekonstruktion
Hvert år får cirka 4800 danske kvinder konstateret brystkræft, og ved en stor del af dem bliver man nødt til at fjerne det syge bryst. Mange af disse kvinder vælger at få en brystrekonstruktion. Brystrekonstruktion ved brystkræft kan gøres på tre måder, her med fokus på de to, nemlig brystrekonstruktion med grisehud og brystrekonstruktion med ekspander. For at kunne bruge grisehud skal patienten have noget hud på brystet som er blevet bevaret. Den kunstige hud er selvfølgelig blevet renset for grisen celler, så dette ikke kan påvirke kroppen. En af fordelene ved denne metode i forhold til at bruge sin egen hud fx, er at man som følge af den kunstige hud ikke får flere sur på kroppen, og derved undgår ekstra ar og smerter.

Ved brystreduktion med ekspander ligges en ekspander ind under huden og brystmusklen, hvorefter den udvider vævet. Derfor er det vigtigt at huden og musklen er i god stand, og derfor kan strålepatienter ofte ikke bruge den metode, da huden er ødelagt. Under indoperationen af ekspanderen sprøjtes det første saltvand i den, så huden vender sig til at blive udvidet. Nogle uger efter indoperationen af ekspanderen sprøjtes der mere saltvand ind, og dette skal gøres 4-6 gange. Til sidst fjernes ekspanderen ved en operation, hvor der også sker en indoperation af protese, som fx en silikoneprotese. I begge tilfælde er det en rekonstruktion af brystfylde man laver, så man kan føle sig som en kvinde igen.

Hvis det kun er det ene bryst man har fået fjernet og derved også rekonstrueret, kan det godt være at det ikke helt ligner det raske bryst. Ved at lave nogle korrigeringer på det raske bryst, såsom at løfte det, kan man få et resultat, hvor brysterne er stort set symmetriske både med størrelse, form og placering.

Når brystet er blevet rekonstrueret, kan man vælge at få en rekonstruktion af brystvorter. Dette sker ved hjælp af ens egen hud på brystet, hvor man gerne vil have vorten skal sidde. Lægen ligger et fint snit i brystet, hvor efter han former vorten. Derefter syes det fint, så man kun får et lille år. Dog har brystvorten samme farve som resten af huden, men dette kan ændres. Man kan vælge at få tatoveret den nye vorte samme farve som den oprindelige. Dette sker i ambulatoriet.

Der er selvfølgelig nogle overvejelser ved brystkonstruktion. Ved operation, lige meget hvilken, er det altid en risiko for bivirkninger af forskellige alvorlighedsgrader. Ved brystrekonstruktion kan man være uheldig at opleve infektion af sårene, hævelser, at brystimplantatet sprækker mm. brystrekonstruktion er dog heller ikke altid svaret. Det kan være værd at overveje om man vil igennem de forskellige operationer, eller om man bare skal vælge en udvendig protese.

Hvis man vælger at gå med brystrekonstruktion, så er det værd at tjekke de for forskellige priser. Brystrekonstruktion priser kan nemlig variere rigtig meget fra klinik til klinik.

Har du haft brystkræft eller været ude for en ulykke, hvor dit bryst har taget skade, vil man gå ind og lave en brystrekonstruktion. Man rekonstruere altså selve brysterne som følge af situationen forud for operationen. Operationen udføres så resultatet bliver så naturligt som overhovedet muligt.

Sammenlign priser på behandling for brystrekonstruktion
Se oversigt over priser og sammenlign - se liste over klinikker og privathospitaler

info om brystrekonstruktion :

billeder af brystrekonstruktion - brystrekonstruktion brystkræft